Mit jelent?

A gyógypedagógiai fejlesztés egy komplex tevékenység, amely során az erősségeid hangsúlyozásával érjük el a megkésett területek fejlesztését. Egyéni fejlesztési terv alapján a foglalkozások alkalmával kibontakoztatjuk a tanuláshoz szükséges képességeidet és készségeidet. A találkozások alkalmával problémáidhoz igazodva történhet figyelem-koncentráció, tanuláshoz szükséges részképességek fejlesztése, motiváció kialakítása és erősítése, grafomotoros fejlesztés, téri orientáció fejlesztése, diszlexia prevenció és reedukáció, nagymozgás fejlesztése, szenzoros integrációs terápia, autizmus specifikus terápia stb.

Kinek ajánljuk?

A gyógypedagógiai fejlesztést azoknak javasoljuk, akik tanulási- és/vagy részképességzavarral küzdenek. Továbbá ADHD, valamint pervazív fejlődési zavar, egyéb kevert érzelmi és magatartászavar esetén. Ha a fent felsoroltak közül bármelyik megnehezíti a tanulmányok sikeres folytatását, itt a helyed.

Mennyi ideig tart?

A foglalkozások sikerességét nagymértékben befolyásolja a rendszeresség és a kölcsönös együttműködés. Heti 1-2 alkalommal történő találkozás után az iskolai eredmények 1-2 hónap alatt számottevően javulnak. Átlagosan (az eddigi tapasztalatok alapján) 10-15 alkalommal érdemes számolni, de pontosabbat csak az állapotfelmérő találkozás után tudunk mondani.
Mivel nagyon sok függ a körülményektől (személyes adottságok, egyéni haladási ütem, készségek, egyéni igények, stb.), ezért elképzelhető, hogy a tervezettnél több vagy kevesebb fejlesztés lesz elegendő, illetve egy vagy több fejlesztő szakember bevonása lesz szükséges.