Mit jelent?

Komplex foglalkozás, amely magába foglalja a jóga elemeit, relaxációs és önismereti technikákat és légzésterápiát. A foglalkozások által csökken a stressz, szorongás, elősegíti az önismeretet, javítja a koncentrációt, elősegíti a helyes testtartás kialakítását. A foglalkozás rövid beszélgetéssel kezdődik, amely során lehetőség van önmegfigyelésre és az aktuális lelkiállapot feltérképezésére is.Támogatja az egészséges mozgásszervrendszer kialakulását, a harmonikus hormonháztartás beállítását.

Kiknek ajánljuk?

A kamaszjóga foglalkozásokat azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiknek gondot jelent az iskolai koncentráció, vagy sok kudarc éri a tanulás során. Akik nehezen kezelik a társas kapcsolataikat, a stresszhelyzeteket, esetleg szorongók, vagy egész egyszerűen csak mozogni szeretnének. A jóga támogatást nyújt a fiatalok érzékeny időszakában, elősegíti a szocializációt, érzelmi, értelmi, erkölcsi és lelki fejlődést.

Mennyi ideig tart?

A cél az lenne, hogy a fiatalok minél többet mozogjanak, a mindennapok részét képezze a mozgás. Kezdetben elég hetente egy alkalommal jógaórára járni, ahol megtanulhatják a mozgásforma helyes kivitelezést. Ha sikerül elérni célunkat, akkor a kamaszok akár otthon is gyakorolni fogják a megszerzett tudásukat. Heti két alkalom után azonban ugrásszerű fejlődés tapasztalható.