Mit jelent?

A patronálás esetében egy empatikus, támogató személy segít feltérképezni és fejleszteni az erősségeidet, feltárni és kezelni a felmerülő nehézségeid és elakadásaid okait, oldani a berögzült rossz szokásaid. A patronálás során a munkatársaink célja, hogy az értékelő, elítélő pozíció helyett értő figyelmet, megoldásközpontú kommunikációt használva segítsenek a problémáiddal való megküzdésben.

Kinek ajánljuk?

A patronálást azoknak javasoljuk, akik igénylik egy állandó, támogatói háttér jelenlétét, akivel megfogalmazott célok mellett az aktualitások, váratlan események is átbeszélésre kerülhetnek, miközben megoldási stratégiákat tanulhat, eszközöket kaphat az általa nehezen kezelhető helyzetek megoldásában.

Továbbá ajánljuk azoknak, akik szeretnének több lehetőséget kapni arra, hogy meghallgassák és megértsék őket.

Mennyi ideig tart?

A patronálás tarthat egy-két kitűzött cél mentén 5-10 (5-8) alkalomig, vagy akár egy trimeszteren, féléven,  tanéven vagy egy nehezebb időszakon át.

Pontosabbat egy állapotfelmérő találkozás után tudunk mondani.

Mivel nagyon sok függ a körülményektől, ezért elképzelhető, hogy a tervezettnél több vagy kevesebb alkalom lesz elegendő, illetve előfordulhat, hogy több szakember bevonása lesz szükséges.