A szülő is ember! A kapcsolat a gyermekkel romokban hever, egy csatatér a családi élet.

Egy család életében sok nehézség adódhat. Ha a legnehezebbekre gondolunk, eszünkbe juthat a válás, egy nevelőszülő megjelenése, új családtag érkezése, vagy két család egyesülése. Az sem könnyű helyzet, amikor az egyik vagy mindkét szülő rengeteget kényszerül dolgozni, és csak kevés ideje és energiája marad a családi életre. Ezek mind olyan helyzetek, amikről szülőként látjuk, belátjuk, hogy problémát okozhatnak a gyermekeink életében. Az amúgy is sok változást hozó kamaszkor nehezül, és még több káoszt okoz a fejekben, lelkekben. Talán azt is érdemes belátnunk, hogy ezekben az élethelyzetekben mi is emberként veszünk részt, esetleg szenvedünk, és a mi fejünkben sincs mindig minden a helyén. S ilyenkor felmerül a kérdés, hogy akkor hogyan tudnék segíteni a gyerekemnek?

Mert segítenem kell, az világos. Ilyenkor gyakran megérkezik a bűntudat is. Az érzés, hogy de hogyan, mikor magamat is nehéz néha egyben tartani. Vagy azzal nincs gond, de nem találom az utat a gyerekhez, nem akar velem beszélni, nem tudom, hogyan segíthetnék neki a legjobban.

Ha ehhez hasonló gondolatok, érzések már Önben is megfogalmazódtak, akkor először is szeretnénk ha tudná, hogy nincs Önnel semmi baj. Egyszerűen csak ember, akivel történik az élet és közben gyerekei is vannak, akiket nagyon szeret.

Sokszor elboldogulunk ezekkel a dolgokkal magunk is. De van, hogy olyasmit dob az élet, amihez már jól jön a segítség. Ezt olykor nehéz lehet magunknak is elismerni, de ha eljött ez a pillanat, akkor mi szeretnénk Ön mellé állni, és segíteni.

A probléma súlyától függően többféle segítő szolgáltatásunk, többféle területről érkező szakemberrel áll a rendelkezésére. Ha úgy érzi, hogy arra van szüksége Önnek vagy gyermekének, hogy meghallgassák, és segítsenek eligazodni a problémáiban, esetleg tanácsra lenne szüksége egy nehéz döntés előtt, akkor jó szívvel ajánlom a mentálhigiénés szolgáltatásunkat -patrónusainkat.

Ha ennél mélyebb lelki munkára van szükség, ha sok terület összekuszálódott, kibogozásuk bonyolultabb, összetettebb munkát, másféle szaktudást igényel, akkor a pszichológiai szolgáltatásaink közül választhat. Lehet,hogy egyéni terápiára, serdülő konzultációra, szülő konzultációra, vagy esetleg több családtag bevonásával családterápiára van szüksége a pozitív változáshoz.

Ha egyelőre nem tudja mi lenne a legjobb Önöknek, akkor a diagnosztikai szolgáltatásunk keretein belül kitalálhatjuk együtt.